Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че е доразвита инициативата на

...
Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че е доразвита инициативата на
Коментари Харесай

Ердоган предложил Русия да дарява зърно на бедните страни?

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че е доразвита самодейността на турския лидер Реджеп Тайип Ердоган за гратис изпращане на брашно от съветско зърно от тази страна в нуждаещи се страни. 

Разработва се самодейността на господин Ердоган за даряване на брашно, което ще бъде създадено от турската мелничарска индустрия от доставеното от съветската страна зърно, на най-нуждаещите се страни в света „, декларира Путин в откъс от ТАСС.

Владимир Путин взе присъединяване посредством видеовръзка в откриването на нуклеарната електроцентрала „ Аккую “, разяснявайки и телефонния диалог, извършен по-рано в четвъртък.

Съобщението е на държавната организация ТАСС след диалога по телефона, който са провели двамата държавни глави през днешния ден.  Съобщението е в лийд на организацията, само че на този стадий не може да се открие удостоверение . В момента вървят договаряния във връзка с продължение на договорката и режима за експорт на украинско зърно през блокираното от съветската войска Черно море. Т.нар. зърнена договорка е подписана под егидата на Организация на обединените нации с посредничеството на турския президент, само че изтича.  Русия на този стадий не удостоверява присъединяване си  в продължаването, като даже анонсира излизането си от договарянията. 

В рамките на военните действия  Украйна насочи не едно обвиняване за плячкосване  на зърното от страна на съветските окупатори. 

В този коментара Путин декларира, че е контрактувано разширение на съдействието в региона на селското стопанство, насрещни доставки на агропромишлени артикули и  съгласуване на дейностите по интернационалните въпроси , свързани с продоволствената сигурност.

Естествено, с изключение на съдействието в региона на мирната нуклеарна енергетика, обсъдихме и други настоящи въпроси за развиването на целия комплекс от руско-турски връзки и в тази връзка постигнахме редица кардинално значими взаимни съглашения “ , акцентира Путин.

Основното е, че се договорихме да задълбочим съдействието в стопанската система и търговията, да насърчим прогресивното повишаване на двустранния стокообмен, който в края на 2022 година надвиши 62 милиарда $, а също по този начин да насърчим притока на взаимни вложения и да помогнем на бизнес структурите на двете страни да излязат на пазарите на другата страна “ , сподели съветският водач.

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР